"Deras roliganer, dom brukade ej våld"

Det blev lite av Poulsen-show trots allt. Men det var ikke noget sjov, men det var en tillställning som hade allt: härliga mål, underbart anfallsspel och chanser hit och dit. Det var fotbollsgodis på hög nivå just precis till den därninga muppen beslutade sig för att springa in på planen och flyga på dommaren. Jag ska dock villigt erkänna att Sverige egentligen inte hade mycket att sätta dit, utan hade mest ett jäkla flyt i första halvlek, även om det fanns en å annan bra kombination.

När det kommer till det danska gemytet och deras roliganer så tog väl den myten slut för alla igår, även om snubben som kom in efter att lagen gått av planen och kontrade in ett mål var stor humor. Underligt att den danske producenten valde att visa de scenerna. Vanligtvis klipper de ju bort sånt där och visar lättklädda damer eller män i lustiga hattar istället, men det kanske också har med danskarnas skrala erfarenheter av dylika händelser att göra. Välkomna till verkligheten. Bilden nedan visar en av planvakternas något knapphängdiga insats när ärkemupp nummer ett springer in på planen. Till och med på Fredrikskans hade det sett bättre ut.

image23

Någon som var fullständigt under isen utöver de danska vakterna var Anders Svensson. Gjorde han något rätt? Var han på planen hela matchen? Ett tag kändes det som att han kanske satt vid sidan om lite då och då. Av de som var bra tycker jag man kan nämna Elmander, Chippen och Micke Nilsson. Elmander en aningens bättre än de båda övriga. Isaksson räddar oss kvar i matchen flera gånger och förtjänar ett stort fång rosor.

Jag kommer förövrigt fortsätta älska Poulsen över allt annat och tänker aldrig erkänna något eventuellt misstag från hans sida. Rosenberg beter sig dock som en pajas just före han helt avsiktligt går in med sin mage i Poulsens hand. Rosenberg avlossar då vad som ser ut som ett slag med avsikt att döda. Poulsen med sina superkrafter och eminenta reaktionsförmåga lyckas undvika en större skandal än den som sedan skedde igår...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback