Upplysning

Såg på allsvenskan häromveckan. Gais-KFF. Underbar seger förövrigt -- som det kan vara läge att minnas efter helgens fadäs mot Trelleborg. Vad som slog mig då jag njöt av matchen mot makrillarna var att allt var oerhört grått, blekt och bedrövligt. Tänkte först att det kunde bero på den smått krassa storbildsbilden, men väl hemma såg det lika dassigt ut på sporten. Nya Ullevi framstod än mer som den öststatsarena den verkligen är.

Frågan är vad det hela berodde på. Känslan jag fick var att det inte vara några 2000 lux som strålade ner på planen utan snarare ljuset från lampan Skyar med 3 stycken energilampor inmonterat. Berodde då detta på att Gais snålade och vägrade sätta på eljuset för att spara på energikostnaderna. Kanske är Gais långt gågna i sitt miljötänkade och ger fullständigt blanka sjuttsingen i om vi fotbollsfrälsta tvingas se matcher i ett dimmerljus värdigt en Gillestuga från 70-talet.

Ärligt talat borde det vara någon slags bestämmelse och gräns på minsta tillåtna luxtal där nere på planen när det vankas TV-sändning, likt det är i hockeyn. För länge sedan var det vi såg en match mellan Timrå-Södertälje på pissgul is. Finns det ett dylikt regelverk i fotboll efterlevs det föga och de som blir lidande är vi fopollsfantaster. Fast det är klart. Gais räknade väl inte med några TV-tittare när bönderna från ostkusten kom på besök, även om vi säkerligen var långt fler än de närmast sörjande som bildat böghög i ena kurvan på ett ekande tomt Ullevi...

Kommentarer
Postat av: Mårten

Hänger du inte med i växthuseffektsnacket. dom använde sig ju av lågenergilampor.

2007-05-31 @ 12:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback