Lilla pronomskolan

Allt var bättre förr. Då pratade folk som man skulle och inte lustigt och fel. Nu förtiden pratar alla fel. Och lustigt. Det var bättre förr. Innan vi levde. Då pratade folk minsann som folk skulle. Skrev som de skulle gjorde de också. Och inte en massa interpunktionsfel och annat tjosan. Och börja en meningen med den kopulativa konjunktionen och var ta mig tusan inte ens att tänka på. Dödsstraff på det. Folk dog som flugor förr sägs det. Gick och tänkte en punkt före och:et. Läskigt värre.

Men skulle du av en händelse känna på dig att du kanske gör en massa skrivfel och då framförallt kanske när det gäller de eller dem och inte orkar sätta dig in i pronominas underbara värld med alla objekts- och subjektsformer, 3:e person pluralis och annat tjosan, då finns det ett litet, litet, litet knep. För det är ju så här; du skulle ju aldrig säga följande: Oss ska äta tårta. eller Ge tårtan till vi. Däremot är det många som slänger sig med: Dem ska äta tårta. eller Ge tårtan till de. Så. Känner du dig oviss i frågan. Testa med vi eller oss först. Passar vi, tar du de. Passar oss, tar du dem.

Så. Plättlätt. Jahaja. Nästa vecka blir det sociala skolan. Där lär vi oss hur man inte märker ord, samt att vi listar de 10 bästa knepen för att inte framstå som en besserwisser...


Kommentarer
Postat av: Anonym

hihi, har inte tänkt på det där oss/vi faktiskt. smart!

2008-04-29 @ 22:08:11
Postat av: Steve

Superpedaogen igång, det där snor jag :)

2008-05-08 @ 11:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback