Jackie och Ambjörn

Läste nyss Aftonblaskans repotage om Jackie Arklöf -- den svarte nazisten som mördade poliserna i Malexander. Tydligen var Jackie svårt mobbad som den enda svarta personen på mils avstånd i innersta Norrland. Dagliga tillmälen som negerjävel, negerjackie, negerskalle, importvara, chokladboll eller kort och gott idiot. De flesta av de som gick i skola med honom verkar tycka att han får skylla sig själv. De har minsann inte någon skuld i det hela, eftersom ju Jackie var helt dum i huvudet. Eller som en gammal klasskamrat uttrycker det: - Ta de besvärligaste ungarna när du gick i skolan och multiplicera med tio så har du Jackie. Som exempel på Jackies otroliga besvärlighet nämns att Jackie stod i mål på idrotten och valde då att kasta in bollen i det egna målet. Besvärligt. Att Jackie tvingats att stå för att ingen annan ville går förbi helt obemärkt i den gamle klasskamratens huvud.

Inte underligt om man blir besvärlig om man får höra negerjävel eller idiot dagarna i ända och dessutom tvingas till saker man inte vill. Lägg därtill att det talas om sträng uppfostran med aga och ris i hemmet. Kärlekslöst så det förslår.

Mobbning ska uppenbarligen också ha varit vardagen för många elever på skolan där Jackie gick på högstadiet. Inte undra på när det jobbade lärare som Ambjörn Westman där. Ambjörn Westman säger inte mycket i repotaget om Jackie. Det han säger är dock uppåt väggarna tokgalet. Han börjar med att bedyra att han är pacifist. För att stå i motsats till Jackie då, eller? För att framstå som bättre kanske? Sedan avfärdar han alla dessa hemska krigsteckningar som Jackie gjorde som liten. Ja, usch. För krigsteckningar är ju inget andra barn i 9-10 årsåldern tecknar. Det är väl snarare regel än undantag att snorungar ska teckna krig. Det är väl om en grabb tecknar fluffiga moln, blommor och rosa kaniner det börjar osa illa om du frågar mig. Hur som helst fortsätter Ambjörn raljera att han minsann kallades "Lappen" när han pluggade till lärare i Örebro. Han vet inte om Jackie tog illa vid sig när han kallades Neger-Jackie. Han kallades ju för "Lappen" och tog inte illa vid sig. Alla har väl något namn.

Antingen är Ambjörn dum i huvudet, dum i huvudet eller fullständigt pantad i pallet. Eller alla tre på samma gång. Ambjörn är precis en sådan som överhuvudtaget inte ska vara nära barn eller någon form av pedagogisk verksamhet. Ambjörn verkar vara en mycket hemsk människa och tittar säkert på våldsporr, slår sin fru, agar sina barn och reflekterar sedan över detta med argumentationen: - Jag är pacifist. Alla har väl fått stryk någon gång, jag mådde ju bra av det till exempel.

Inte underligt Jackie blev en kallblodig mördare, krigsförbrytare och troende nazist trots sin hudfärg. Han verkar inte var omgiven av annat än fegisar, idioter, muppar och norrlänningar under hela sin uppväxt. Det kan väl bara gå åt ett håll då...

Kommentarer
Postat av: Hílda

Usch, tröga människor :(

2008-08-11 @ 22:07:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback