Skäms, skämde, skämt

I lördags var jag i Innsbruck. Sverige spelade mot Spanien. Jag skämdes. Inte över att jag var svensk, eller över att Sverige förlorat. Spanien är ju ett rätt bra lag. Det jag skämdes över var vilket otroligt skitland Österrike var. Om Unesco eller någon annan valfri organisation skulle komma med en lista över världens skitländer skulle Österrike lätt hamna överst. Det som möjligen skulle kunna rädda dem är ju att det är förbannat vackert. Det är å andra sidan också till rikets nackdel. Det blir ju kulligt och backigt som bara den, dessutom är det ju snö utav helvete där rätt ofta. Nej, det som verkligen fick Österrike att framstå som ett första klassens pissland var dess invånare och dess mat.

Är du inte lite väl dömande nu kanske du tänker. Du var ju trots allt bara där i något knappt dygn. App, app, app. Det räckte och blev över. Invånarna var möjligen det mest korkade, irriterande och påfrestande folk som någonsin existerat i hela världshistorien. Skrikiga och skräniga. Detta dessutom tillsynes helt nyktra. De hade således ingen fysisk förklaring till varför de betedde sig som idioter. Att vara full är ju liksom ett smygalibi som korkade människor kan ta till när de vill dölja sitt låga intellekt. Österrikarna var dock fullblodsidioter även fullt spiknyktra. Alla. Samtliga. Ingen undkommer. Idioter med stora bokstäver, liksom ingen slump att Hitler var född i Österrike om man så säger.


Lagerbäck?

Idag. Precis just i detta nu skäms jag dock över att vara svensk; över att Lagerbäck troligtvis har Österrikiskt påbrå och att övriga världen tvingats se på det spel vi låtsas spela, som egentligen ska vara fotboll. Inget ont om vissa spelare på planen. Det är inte deras fel att de tvingas spela, och vem skulle säga nej till en landslagsplats liksom? Det blev dock uppenbart att vissa lirare inte riktigt har det där internationella steget i sig. Ryssarna klädde av oss fullständigt. Vi var ett förbannat skämt. Förhoppningsvis innebär detta att österrikarn Lagerbäck försvinner och samtidigt drar med sig Lagrell i fallet. Sverige behöver hopp, inget dubbeltusans sosse-kollektivistiskt-grå-tänk. Kan inte någon i deras närhet ha uppsikt över deras matkorgar. Österrikare köper ju mycket: wienerkorv, wienerschnitzel, wienerbröd...

Död åt Tupzi! Död åt Wulf! Död åt alla lederhosen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback