Löpsedlar som säljer

Det var ett par år sedan den kom, men den är fortfarande mycket underhållande, konstnärsguerillagruppen Guiltyguiltys bok Expressen ljuger och Aftonbladet fantiserar där de visar upp alla de fiktiva, ihopknåpade löpsedlar de klistrat upp på Stockholms gator som protest mot kvällsblaskornas idioti, dumhet och infantilism när det kommer till  vad som  får kladdas ned på en löpsedel. Blaskornas policy verkar ju vara att vad som helst får gå i tryck  och vem som helst får smutskastas så länge det går att försvara med argumentet -- det säljer. Att Guiltyguiltys löpsedlar dessutom emellanåt är skrämmande nära sanningen, men ändå så långt ifrån, fast fortfarande så otroligt mycket mer underhållande än: Så blir du smal på 2 veckor, eller: Kikki Danielsson svårt sjuk, som ju är två ganska så standardiserade kvällslöp, gör det hela så underbart intelligent. Eller vad sägs om:  

Staten flyttar isär Carola och Runar
Lina, 8, kände 16-årig flicka "Det är inget jag är stolt över."
40 000 svenskar bröt sig in hos Ulf Lundell. Nu hotar han lämna Sverige.
Christer Petterssons husvagn föll isär när han skulle ha sex med 14-åring.
Moderat 7-åring stoppade pengar i sandlådan



Fullständigt galna, men samtidigt egentligen inte alls speciellt otroliga. Något som gör det hela än mer underhållande är när nyhetschefen på Expressen svarar på Guiltyguiltys "kritik": - Det där verkar ju bara vara påhittat? Våra nyheter är ju sanna, eller, dom ska i alla fall vara det.

Aftonbladets redaktionschef tar det hela ett steg längre när denne idiotförklarar "vanliga" människor: - Vanliga människor ser inte omedelbart skillnad på ett sånt här löp och ett löp som vi gör och det är klart att det minskar trovärdigheten för löpsedlar.

Som om folk hade någon tilltro till det sanna i en löpsedel innan dessa gossar började knåpa falska löp. Fast det är klart? Folk verkar ju köpa skiten så felet kanske trots allt ligger i att gemene man är dum i huvudet? Usch. Folk verkar vara äckliga, men kvällsblaskor är värre...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback